donderdag 11 februari 2016

Verslag en foto's van ons tweede samenzijn.


4 februari  2016 : Bijeenkomst LOL in zaal Herfst in LCD De Maretak
Thema : Venetiaans masker maken.

De koffie, koekjes en de benodigdheden voor een creatieve namiddag waren al klaar gezet door Freddy, Marianne, Magda en Frieda toen de eerste mensen arriveerden. Hoewel er weinig mensen van de LOL groep aanwezig waren werd het toch een gezellige namiddag. De eerste die we mochten verwelkomen waren Marc en Marleen, die we van harte welkom heten als nieuwe leden. Ook Xavier en Jeanine waren weer van de partij.
Uitzonderlijk waren er een tiental deelnemers van de creahut workshop, die door de niet tijdige levering van het materiaal de gelegenheid kregen om hun masker te komen maken en dat maakte dat we toch nog met een aangenaam groepje van een twintigtal mensen waren.
Terwijl deze mensen aan hun masker werkten maakte ik kennis met Marc en Marleen, noteerde hun gegevens om onze ledenlijst aan te vullen en gaf hun wat uitleg over wat het doel is van onze LOL bijeenkomsten.
Intussen was ook Marleen aangekomen die ons trakteerde op lekkere pralines voor haar komende verjaardag. Een dikke proficiat voor Marleen in naam van alle LOL-leden en bedankt voor de lekkere traktatie!
Bij de praline hoorde een lekker kopje koffie en een gezellige babbel over leuke en moeilijker dingen. Er werd gelachen en er was ook plaats voor een emotioneel moment. We deelden onze bezorgdheden en wisselden ervaringen uit over onze ongemakken en hoe we deze trachten op te lossen.
Intussen was iedereen actief bezig met het maken van een masker en soms werden er instructies gegeven aan de partner over hoe het moest worden uitgevoerd. Een oefening voor de hersenen en de fijne motoriek met een mooi resultaat. Er werd plezier beleefd aan het fantaseren en creëren.
Ook deze tweede LOL namiddag was snel om en rond 17u keerde iedereen met een mooi masker, tevreden naar huis terug.
Er werd nog wat nagepraat door de organiserende leden over de voorbije namiddag, over wat goed was en over wat nog beter kan.
Marianne zal naar oude gewoonte, de leden een uitnodiging per mail  versturen als herinnering van de eerstvolgende bijeenkomst die zal plaats vinden op 10 maart 2016. Opgepast dit is de tweede donderdag van de maand!
De samenwerking met LCD De Maretak verliep weer zeer vlotjes. Dank je wel lieve mensen voor jullie vriendelijkheid en helpende handen bij het klaarzetten en opruimen van de zaal..  

Ook bedankt aan de mensen die Marianne lieten weten dat zij niet aanwezig zouden zijn.

Hopelijk is de opkomst op 10 maart wat groter, want dan zal er gelegenheid zijn om te dansen. Ook wie niet graag danst kan de bewegingen meedoen vanop zijn stoel. En zoals jullie wel weten is bewegen een goed medicijn voor het lichaam, de geest en het samenhorigheidsgevoel! Er blijft ook altijd gelegenheid tot een babbel en een knabbel.

Groetjes en hopelijk tot dan.
Wij doen ons best, doen jullie de rest?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen